Tarihçe

Salıpazarı Anaokulu Eylül-2009' da  eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Toplam 2741,96 m² arsa üzerinde 2 blok halinde inşa edilmiştir. Bloklardan biri tek katlı olup kalorifer tesisatı, su deposu ve tesisatını içermektedir. 3 katlı olan ana blokta 4 derslik, 1 oyun odası, 2 idari oda, 1 rehber öğretmen odası, 1 mutfak, öğrenci ve öğretmen lavabo ve WC bölümleri bulunmaktadır.

Zemin.katta 2 adet derslik, müdür yardımcısı odası, öğrenci ve öğretmen lavabo ve WC leri; 1.katta 2 adet derslik, müdür odası, rehber öğretmen odası, mutfak, öğrenci ve öğretmen lavabo ve WC leri; 2. katta ise çok amaçlı salon olarakta kullanılan oyun odası bulunmaktadır.

Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı, Psikolojik Danışman ve 6 Okul Öncesi Öğretmeni olmak üzere toplam 9 Eğitimci ve 2 Yardımcı Personel görev yapmaktadır.

Salıpazarı Anaokulu öğrencileri ve çalışanları için temizlik, hijyen ve sağlık açısından gerekli koşulları oluşturduğundan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte sürdürdüğü "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında sertifikayla ödüllendirilmiştir.

Ayrıca gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinlikler sayesinde "Okulda Hareket Var Projesi" kapsamında ödül almıştır.

Salıpazarı Anaokulu olağan eğitim faaliyetlerinin yanı sıra; yerel yönetimlerden, ilgili ve bağlı kurumlardan, sivil toplum örgütlerinden, hayırsever kişi ve kuruluşlardan aldığı desteklerle Salıpazarındaki bütün çocukların okul öncesi eğitimden faydalanmalarına yönelik çalışmalar planlanmakta ve sürdürmektedir.

Okulum Temiz Hijyen Belgesine sahiptir.

Aynı zamanda ulusal ve uluslar arası alanda yapılan eTwinning projelerinden Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanılmıştır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi